29.12.2021

SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİ ANILDI

107 yıl önce beyaz ölüme  karşı verdikleri zorlu mücadele sonrasında şehit düşen Sarıkamış Şehitleri anıldı.

Siirt Müftülüğümüz tarafından Ensar Camiinde düzenlediği anma etkinliği yatsı namazından sonra başladı. Etkinlikte ilk olarak Kuranı Kerim tilaveti edildi. Daha sonra Müftü yardımcısı Fevzettin Sönmez tarafından dinimizde şehadetin önemi ve Sarıkamış şehitleri hakkında bir sohbet gerçekleştirildi. Sönmez şöyle dedi”   Müftü yardımcısı Fevzettin Sönmez, “Sarıkamış’ta donarak şehit olan askerlerimiz. Onlar İslam yüce olsun, kelimeyi tevhid yerinde olsun , vatanına, toprağına , ezanına, camilerine, namusuna leke gelmesin diye donarak şehit oldular. Tüm peygamberlerin ve Allah Resulünün makamından sonra ki en güzel makam şehitlik makamıdır.”  Dedi. Anma etkinliği başta Sarıkamış Şehitleri olmak üzere bütün şehitlerin ruhuna ithaf edilen hatimlerin duasının yapılması ile sona erdi. Anma etkinliğine vatandaşlar katıldı.