28.06.2021

SİİRT’TE 81 HAFIZ BELGELENDİ

Siirt Valisi  Osman Hacıbektaşoğlu, Siirt  İl Müftülüğü tarafından 65 erkek , 16 Bayan olmak üzere hafızlık eğitimi alan 81  öğrenci için gerçekleştirilen ‘hafızlık belge merasimi’ törenine katıldı.

Ensar Camiinde düzenlenen törene, Vali Osman Hacıbektaşoğlu , İl Müftüsü Vehap Kapıcıoğlu, hafız olan öğrenciler ve aileleri katıldı.

Ensar Camii'nde düzenlenen törende konuşan Vali ve Belediye Başkan Vekili Osman Hacıbektaşoğlu, hafızlık eğitimini tamamlayan öğrencileri ve emeği geçenleri kutladı. Kuran’ı öğrenen ve öğretenlerin ümmetin en şereflileri olduğunu ifade eden Hacıbektaşoğlu, şunları kaydetti:

"İl geneli Kuran kurslarında yetişen evlatlarımızın mutluluğuna ortak olduk. İl ve ilçe müftülükleri ile kuran kursu hocalarımızın hepsine gönülden şükranlarımızı sunuyoruz. Allah bu millete İslam'ı, bu devlete İslam'ın bayraktarlığını nasip etti. Allah ezanı bu topraklarda susturmasın, devleti ve milleti kıyamete kadar daim kılsın. Hafız kardeşlerimin gözlerinden öpüyorum, ailelerine de teşekkür ediyorum’’dedi.

Siirt Müftüsü  Vehap Kapıcıoğlu da Kuran'ın öneminden bahsederek, "Camide çocuk okuturken anne babalarına iyi bir evlat, ülkesine iyi bir vatandaş, okullara iyi bir öğretmen, camiye iyi bir imam yetiştiriyoruz. Bu temeller sağlam olursa geleceğimiz daha sağlam olacak." dedi.

Proğram Hafızlık Belgesi dağıtım töreni ile tamamlandı.