10.04.2021

ŞEYH FARAÇ CAMİİNDE CUMA HEYECANI

Tillo yolu üzerinde bulunan Şeyh Faraç Camisi tamamlanan inşaatın ardından camide ilk mevlidi şerif ve ilk cuma kılındı.

Arapça Türkçe ve Kürtçe okunan Mevlidi Şerif ve ilahilerin ardından il Müftüsü Vehap Kapıcıoğlu bir konuşma yaptı ve dua okudu.

Caminin yapımını üstlenen  iş adamı Beşir İlçin ve ailesini kutlayan Kapıcıoğlu hayır  işleri ve cami yapımının önemine değindi.

Kapıcıoğlu caminin resmi açılışının  önümüzdeki günlerde Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr.Ali Erbaş’ın ilimize yapması beklenen ziyaret esnasında yapılacağını açıkladı.

Caminin yapımını üstlenen iş insanı Beşir İlçin “ Camimizin inşaatına yaklaşık 2,5 yıl önce başlamıştık. Şükürler olsun  Allah tamamlamayı nasip etti. “ dedi.

Caminin mimarı M.Fatih Sağlam’da   Cami inşaatı hakkında yaptığı açıklamada caminin 2000 kişinin ibadet edebileceği bir kapasitede olduğunu söyledi.

Caminin iki katlı olduğunu belirten Sağlam  “Alt kat 675 üst kat ise 325 metrekare büyüklüğündedir.

Caminin temelleri fore kazık sistemi ile gerçekleştirildi. Taşıyıcı sistem betonarme iç ve dış kaplama ise Urfa taşından yapıldı.

Avlusunda tamamen taştan yapılma bir şadırvanı buluyor. Cami Selçuklu mimarisine uygun olarak inşa edildi.” Dedi.