07.05.2024

Siirt'te "Camiye Namaza Gel, Hadisleri Topla Büyük Ödülü Kazan Projesi" tamamlandı

Siirt İl Müftülüğü Ensar Camii'nde gerçekleştirilen "Camiye Namaza Gel, Hadisleri Topla Büyük Ödülü Kazan Projesi" tamamlandı.

Siirt İl Müftülüğü Ensar Camii Diyanet Gençlik Merkezince Diyanet İşleri Başkanlığı onaylı öncü nesil projesi kapsamında başlatılan "Camiye Namaza Gel, Hadisleri Topla Büyük Ödülü Kazan" adlı proje tamamlandı.

"Mabedin Gölgesinde Bir Nesil" konulu etkinlikle düzenlenen final programı ile hediyeler dağıtıldı. Ensar Camii'nde yapılan ve 3 ay süren kampanyaya 8-16 yaş arası 120 öğrenci katıldı.

Etkinlik kapsamında en yüksek puanı alan 3 kişiye laptop bilgisayar, 15 kişiye bisiklet, 5 kişiye tablet olmak üzere büyük ödülü almaya hak kazandı. Ayrıca bu kapsamda sınava giren tüm öğrenciler de 500 TL hediye dağıtıldı.

Ensar Camii'nde velilerin de katıldığı ödül töreninde konuşan Siirt İl Müftüsü Sakir Pinal, Hadis yarışmasına katılan öğrencilere programı icra eden diyanet gençlik koordinatörlüğüne ve sponsor firmaya teşekkür etti.

Müftü Pinal, "Rasulullah şöyle buyurur: Benden duyduğu bir sözü ezberleyip de onu eksiksiz bir şekilde bir başkasına aktaran kimsenin Allah yüzünü ağartsın, yüzünü aydınlatsın. Sizler bu hadisleri ezberlemek suretiyle Hz. Peygamberin duasına mazhar oldunuz. Cenabıhak yüzünüzü her zaman ak ve aydınlık eylesin, ahirette sizleri mahçup etmesin inşallah. Sizler ömrünüzün bu genç yaşlarında Hz. Muhammed (as) efendimizin hadislerini okudunuz ezberlediniz. Allah’ın kitabını zaten hep okuyorsunuz, ezberliyorsunuz. İnşallah hem Allah'a itaat eden hem Allah’ın Rasulüne itaat eden gençler, geleceğe umutla baktığımız genç yavrularımız olarak yetişiyorsunuz. Cenabı Hak yolunuzu açık eylesin, sizleri her daim muhafaza eylesin." dedi.

Yapılan dua ile ve dağıtılan ödüllerin ardından program tamamlandı.