24.08.2022

YAZ KUR’AN KURSU KAPANIŞ PROGRAMINA BİNLERCE KİŞİ KATILDI

SİİRT’TE YAZ KUR’AN KURSU KAPANIŞ PROGRAMINA BİNLERCE KİŞİ KATILDI

Yaz Kur’an kursları ödül ve kapanış programı yapıldı

Siirt Valiliği, Siirt Belediyesi ve Siirt İl Müftülüğü işbirliği ile  kızlar tepesinde bulunan anfi tiyatro merkezinde 5 bini aşkın öğrenci ve velilerinin katıldığı “2022 Yılı Yaz Kur’an Kursları Kapanış Programı” büyük bir katılım ile tamamlandı.

Siirt Belediyesi Kızlar tepesi anfi tiyatro merkezinde düzenlenen programa Siirt Belediye Başkan danışmanı Şefik Erden, İl Müftüsü Vehap Kapıcıoğlu , kurum müdürleri, öğrenciler ve veliler katıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 27 Haziran’da başlayan ve 26 Ağustos’ta sona erecek 2022  yılı Yaz Kur’an Kurslarında okuyan öğrenciler için Siirt Müftülüğü tarafından Siirt Belediyesi anfi alanında kapanış programı düzenlendi.

Saygı duruşu ve İstiklal marşının ardından Hafız Ramazan Toprak tarafından Öğrencilerle beraber Fatiha suresini okudu. Ardından il Müftüsü Vehap Kapıcıoğlu yaptığı konuşmada;

Yaz Kur’an Kursumuza gelen çocuklarımızın Kur’an-ı Kerimi, dini bilgileri öğrendiler. Siyer-i Nebiyi, Peygamberimizin hayatını, İslam’ın güzel ahlakını öğrendiler. Ben bu yavrularımızı camiye gönderen anne babalarına teşekkür ediyorum. Çocuklarımızın gözlerinden öpüyorum.” dedi.

Müftü Kapıcıoğlu konuşmasını şöyle tamamladı:

"Peygamberimiz (Sallallahu Aleyhi Vesellem)’in hayatını, paylaşmayı, sevmeyi, büyüğe saygıyı, hayatın içinde yaşarken iyi bir insan, iyi bir evlat, iyi bir öğrenci, iyi bir vatandaş nasıl olunur? İlke ve prensiplerini gönül doktorları olan Kur’an muallim hocalarımızdan bu değerleri öğrenmeye çalıştılar. Fatih Sultan Mehmet diyor ki: 'bir şehirde 3 şey çok önemlidir. Kanalizasyon şehri temizler, bir şehirde hamam olmazsa insanlar beden temizliğini yapamaz. Dolayısıyla o toplumda yaşamak mümkün olmaz. Bir toplumda kütüphane olmazsa, bir toplum kendi kitabını okumazsa yarınlara o gençliğini vatanına sahip çıkacak şekilde yetiştirmezse geleceği tehlikede olur." şeklinde konuştu.

Ardından Yeni Mahalle 4-6 Yaş öğrencileri 571 ilahini seslendirdi.

İlahinin okunmasının ardından Siirt Belediye Başkan Danışmanı Mehmet Şefik Erden yaptığı konuşmada, okumanın ve öğrenmenin önemine değinerek, ailelerini ve hocalarını tebrik etti.

Program Siirt il Müftülüğü ilahi grubu, Nasreddin Hoca, meddah ve yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri ve yapılan çekilişle program büyük bir coşku içinde tamamlandı.