27.07.2021

Abdullah ERDEM

1986 yılında Batman İli Kozluk İlçesinde doğdu. İlköğrenimini Diyarbakır'ın Silvan İlçesinde tamamladıktan sonra 2007 yılında Diyarbakır Merkez İmam Hatip Lisesinden mezun oldu. Bu zaman zarfında Diyarbakır Çelebi Eser Bölge Yatılı Kuran Kursunda Hafızlık eğitimini tamamladı. 2009 yılında AÖF Önlisans programından mezun oldu. 2010 yılında Diyarbakır'ın Kulp İlçesinde İmam Hatip olarak ilk resmi görevine başladı. 2011 yılında Müezzin Kayyım, 2012 yılında Kuran Kursu Öğreticiliği görevlerinde bulundu. 2012 yılında İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde Lisans eğitimini tamamladıktan sonra aynı yıl Diyanet İşleri Başkanlığının düzenlediği İhtisas Kursu Sınavlarını kazanarak Erzurum Ömer Nasuhi Bilmen Dini Yükses İhtisas Merkezine yerleşti. Burada 3 yıl eğitim gördükten sonra 2015 yılında Mardin Merkez'e ADRB Vaizi olarak atandı. 2016 yılında Kosova ve Somali'de farklı görevlerde bulundu. 2018 yılında Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümünde Lisans, Erzurum Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Arap Dili ve Belagatı Bilim Dalında Yüksek Lisans eğitimini tamamladı. 2018-2021 yılları arasında  Şırnak İli Uludere İlçe Müftülüğünde İlçe Müftüsü olarak görev yaptı.2021 yılında Siirt İli Kurtalan İlçe Müftülüğüne İlçe Müftüsü olarak naklen atanan Abdullah ERDEM evli ve dört çocuk babası olup iyi derecede Arapça bilmektedir.