14.10.2019

TANITIM VE TARİÇHE

KURUMUN TARİHÇESİ

Eruh Müftülüğü; Cumhuriyetin ilan edildikten sonra 1926 yılında ilçe olan Eruh’un kurulmasıyla faaliyetlerine başlamıştır. Daha önceki yıllarda hizmetini Eruh Hükümet Konağında yürüten Eruh İlçe Müftülüğü, 1999 yılından itibaren yeni binasında hizmet vermektedir.

ERUH İLÇE MÜFTÜLÜĞÜ TEŞKİLAT YAPISI;

İlçe Müftülüğümüz, Diyanet İşleri Başkanlığının Taşra Teşkilatında Siirt İl Müftülüğüne bağlı olup;

• Din Hizmetleri,

• Personel Hizmetleri,

• Hac ve Umre Hizmetleri,

• Muhasebe ve Mali Hizmetler,

• Türkiye Diyanet Vakfı Şubesi birimleri ile hizmet vermektedir.

• Yazışmalarımız İlçe Kaymakamlığımız ve Siirt İl Müftülüğümüz aracılığı ile yapılmaktadır.

ERUH MÜFTÜLÜĞÜ YERLEŞİM DURUMU

Fatih Mahallesi, Şırnak Caddesi No:118 adresinde bulunan Müftülük Hizmet Binası 350 m2 arsa üzerine 170 m2, çift daire ve 4 kat olarak inşa edilmiştir. Binamızın tamamı Kalorifer sistemi ile ısıtılmaktadır. Müftülük Hizmet Binasının zemin katında Hicret Camii ve Hicret Kız Kur’an Kursu bulunmaktadır. 1. kat Müftülük Hizmet Dairesi olarak hizmet vermekte, 2. ve 3. katlar lojman olarak ayrılmış olup bu lojmanlarda müftülük personeli ikamet etmektedir.