20.01.2020

Siirt Müftülüğünce İdlib'teki mağdurlar için insani yardım kampanyası başlatıldı

Siirt İl Müftülüğü ve TDV Siirt Şubesi tarafından “Yolun iyilik olsun ” adlı kampanyayı İdlip halkı İçin başlatıldı.

Yardım kampanyasının ilk etabı olan çadır Güres caddesinde kurularak yardımlar kabul edilmeye başlandı. Yardımlar Ensar Camii, Yatılı Bölge Kur’an Kursu ve tüm camilerde kabul edilecektir. Kampanya 2 Şubat2020 tarihine kadar devam edecektir.

Siirt Müftüsü Ahmet Altıok; Türkiye Diyanet Vakfınca, ülke genelinde Suriye İdlib bölgesinden sınır bölgemize göç etmekte olan göçmenlere ayni yardım kampanyası başlattı. Biz de bu çerçevede Diyanet Vakfı Siirt Şubesi ve İl Müftülüğümüz iş birliğiyle ayni yardım kampanyası başlattık. Şimdiden kampanyamıza destek veren Siirt halkımıza teşekkür ediyorum. Yardımlar gelmeye başladı. Cuma günü hutbelerde ve vaazlarda vatandaşlarımıza duyurduk. İnşaAllah yapacağımız çalışmalarla elde edilen yardımları idlip halkına ulaştıracağız.”dedi.