25.11.2019

MOLLA İHSAN ERDAL KUR’AN KURSU HİZMETE AÇILDI

Siirt’te çok sayıda hafız yetiştiren ve görev esnasında vefat eden Molla İhsan Erdal adına yaptırılan Erkek Kur’an Kursunun açılışı nedeniyle tören düzenlendi. 250 Bin Tl’lik harcama ile yaptırılan Kursunda 2 Derslik olarak hizmet verecek, kursta 40 öğrenci hizmet alacak. Kursun Maliyeti Hayırsever Çiçek ailesi tarafından üstlendi.

Siirt İl Müftüsü Ahmet Altıok, Kuranı Kerimin önemine değinerek, başta Peygamber Efendimizin Kuran yolundan gittiğini belirtti. Bizlerin ilerlemesi, bizlerinde huzurlu olabilmesi hayatımızın anlam kazanabilmesi için yolumuz, hayat haritamız yolumuz Kuranı Kerimdir. Kurana uymamız gerekiyor. Sizin en hayırlınızı Kuranı öğrenen ve öğretendir. Peygamber Efendimiz altın bir nesil yetiştirdi. Birer mümin olarak bizim yaşantımıza, bizim ahlakımıza insanlar baktıkları zaman Allah’ı hatırlaması, hidayete ulaşması lazım. Bizimde hidayet meşalesi olmamız lazım. Bu da peygamberi ahlak ile mümkün olur.” Dedi.

250 bin TL lik bir harcama ile Kuran Kursunu yaptıran ve kendilerine Kuranı Kerimi öğreten hocaları Molla İhsan Erdal adını veren Çiçek ailesi adına konuşma yapan Necmettin Çiçek’te “Binlerce öğrenci yetiştiren ve insanların günlünde taht kuran Molla Erdal Hocamızın adını vermeye karar verdik. Böyle hayırlı mekânları yapmak kadar buraları gençlerle doldurmakta çok önemlidir. Müftülük ve burada görev yapan hocalarımızla gençlerimize sahip çıkmaya ve buralara devamlarını sağlayarak vatanına dinine bağlı insanlar olarak yetişmeleri için gayret harcayacağız.” Dedi.

Müftü Altıok hayırsever aileye bir Plaket takdim etti. Konuşmaların ardından Kuranı Kerim Kurs binası gezildi.