19.11.2019

KARSLI: ‘’İLK EĞİTİM AİLEDE BAŞLAR’’

Siirt İl Müftülüğü tarafından“Peygamberimiz ve Aile “ konulu bir konferans verildi. Konferans ile birlikte hafta içi yapılan etkinlikler tamamlandı.

Konferans Hafız Ramazan Toprak tarafından okunan Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Siirt Üniversitesi Merkez Kampusunda düzenlenen konferansa konuşmacı olarak katılan Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Prof. Dr. İbrahim Hilmi Karslı, çağımızın bağların koptuğu bağımlılıkların ortaya çıktığı bir çağ olduğunu ve bununda başta aile bağları olmak üzere bir çok alanda tahribata yol açtığını belirtti.

Peygamberimizin aile kurumuna verdiği önemi anlatan Prof. Dr. Karslı bebek daha anne karnında iken, annesinin davranışlarından etkilenmeye başladığını belirterek ilk eğitimin aile içinde alındığını ifade etti. Günümüzde çok yönlü etkileşime maruz kaldığımızı belirten Prof. Dr. Karslı “Ailede sevgi ve güvenin yaşanması çok önemlidir. Ailenin yozlaşması aslında toplumdaki sevgi ve şefkat kaynaklarının kuruması anlamına gelmektedir. Günümüzde çok yönlü bir etkileşim içerisindeyiz. Bunun sonucu olarak çağımız bağlılıkların kaybolduğu, bağımlılıkların ortaya çıktığı bir çağ olmuştur. Rabbimize olan kulluk bağlarımız zayıfladığı zaman arkadan sökülerek bütün bağlar çözülüyor, kopuyor. Bağlar çözülüyor ve bağımlılıklar artıyor. Dini bağlar aile bağları kopuyor. Bir tespihin imamesinin kopması gibi Mevlaya olan bağlılık zayıfladığı zaman aile bağları, akrabalık bağları, komşuluk bağları zayıflıyor. Bunların yerini bağımlılıklar alıyor.” Dedi.

Siirt Müftü vekili Muhammed Özdemir de yaptığı konuşmada, aile kurumun artık seküler yapıya sahip insanların yanı sıra muhafazakâr kesimi de etkilemeye başladığını belirtti. Konferansı Müftülük personeli ve bazı öğrenciler takip etti.

Konferansı takip edenlere “Peygamberimizin Sünnetinde Aile “ adlı kitap armağan edildi.