03.12.2019

Evliliğe Ilk Adım Projesi' Seminerleri Başladı

Diyanet İşleri Başkanlığı, ailenin kurulması, korunması ve güçlendirilmesi adına 81 ilde ‘‘Evliliğe İlk Adım’’ seminerleri düzenliyor. Nişanlı ve yeni evli çiftlere özel olan seminerler için Siirt İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu da kayıt almaya başladı.

Siirt İl müftüsü Ahmet Altıok, konuşması da evliliğin önemine değindi. Müftü Altıok, “İl Müftülüğü olarak; ‘huzurlu aile, güçlü toplum ve güvenli gelecek’ sloganıyla yola çıktıklarına değinen Altıok, “Aileyle ilgili pek çok kurum çalışıyor ve ‘biz de burada varız’ diyoruz. Milli ve manevi değerleri aşılama noktasında diyanet işleri başkanlığının inşa ettiği görev yadsınamaz bir gerçek. Aileyle ilgili çalışan bütün kurumlar el ele verdiği takdirde bu alanda yaşanan, insanı derinden etkileyen hadiselerin biraz daha azalacağını ümit ediyoruz” diye konuştu.

Adrb 'de gerçekleştirilen seminerde adrb koordinatörü Sabahat saylık da ailenin, yeryüzü hikayemizin özeti olduğunu vurgularken eşlerin birbirleri için huzur ve Sekinet kaynağı olduğunu vurguladı.