16.08.2021

SİİRT İL MÜFTÜLÜĞÜ 2021-2022 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ VE 2022 YILI YAZ DÖNEMİ GEÇİCİ KUR'AN KURSU ÖĞRETİCİ ALIMI İLANI

Kur'an kurslarımızda eğitim-öğretim faaliyetlerinin kadrolu veya sözleşmeli personelle yürütülmesinin esas olduğu ancak eğitim ve öğretimin kadrolu veya sözleşmeli personelle yürütülememesi durumunda hizmetlerin aksamaması amacıyla ilgi (a) Başkanlığımız Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 10 uncu maddesinde yer alan hükümler çerçevesinde ek ders ücreti karşılığında geçici öğreticiler görevlendirilebilecektir.

A-SINAVA KATILMA ŞARTLARI

1- Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 5. maddesinin (b) bendinde belirtilen "Ortak Nitelik şartini taşımak.

2- Kur'an kursu öğreticiliği yapmaya engeli bulunmamak.

3- Kiz Kur'an Kursları için kadm, erkek Kur'an kurslan için de erkek öğretici alinacaktır.

a) 4-6 yaş Kur'an kursları için:

1. Tercihen 4 yıllık dini yükseköğrenim, ilahiyat ön lisans veya en az imam hatip lisesi mezunu olmak.

2- Okul öncesi öğretmenliği, çocuk gelişimi (ön lisans) veya meslek lisesi çocuk gelişimi bölümü mezunu olanlar öncelikli olmak üzere çocuk gelişimi ve eğitimi alanında mezuniyeti ya da Başkanlığımızca kabul edilen sertifika/kurs bitirme belgelerinden birine sahip olmak.

3-2020 Yılı KPSS (DHBT) Smavindan geçerli puanı almış olmak.

b) Hafizlik Kur'an kursları için:

1- Tercihen 4 yıllık dini yükseköğrenim, ilahiyat ön lisans veya en az imam hatip lisesi mezunu olmak.

2- Hafiz olmak.

3-2020 Yılı KPSS (DHBT) Sinavindan geçerli puanı almiş olmak.

c) Ihtiyaç odaklı Kur'an kursları için:

1- Tercihen 4 yıllık dini yükseköğrenim, ilahiyat on lisans veya en az imam hatip lisesi mezunu olmak.

2- 2020 Yılı KPSS (DHBT) sanavindan geçerli puan almış olmak.
şartları esas alınacaktır.

Bu bağlamda;

• Kur'an kurslarındaki ogretici ihtiyacımın kadrolu veya sözleşmeli öğreticilerle karşılanamaması halinde Valilik oluru ile oluşturulacak smav komisyonları marifetiyle gerçekleştirilecek sözlü mülakatlara: öncelikle 2020 Yili KPSS (DHBT) puan 60 ve üzeri olanlar arasından en yüksek puanı alandan başlamak suretiyle adaylar çağrılacak ve sıralamada sözlii puanı yüksek olana öncelik verilerek görevlendirmeler yapılacaktır.

2020 Yılı KPSS (DHBT) puam 60 ve üzeri olanlardan müracaat eden bulunmaması halinde KPSS (DHBT) Sinavma girip 60 ve altinda puan alanlar çağnılacak ve saralamada sözlü puam yüksek olana öncelik verilerek görevlendirmeler yapılacaktır.

B. BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER

1- Dilekçe (İl ve İlçe Müftülüklerinden temin edilecek)

2- T.C. Kimlik nüfus cüzdanı veya kimlik kartı fotokopisi,

3- En son öğrenim durumunu gösterir belge/diploma fotokopisi,

4-2020 yılı KPSS (DHBT) sonuç belgesi,

C. BASVURU, SINAV, GÖREVLENDİRME VE DİĞER HUSUSLAR

1. Şartları tutan ve başvuru yapmak isteyen adayların 13.08.2021 tarihinden itibaren. 27.08.2021 tarihi mesai bitimine kadar istenen belgelerle birlikte görev almak istedikleri İl veya ilçe Müftülüğüne müracaat edeceklerdir.

2. Belgeleri eksik olanların kayıt ve müracaatları kabul edilmeyecektir.

3. Belirtilen tarihte sınava katılmayanlar smay hakkını kaybetmiş olacaklardır.

4. Adaylar sınava gelirken kimlik belgelerini yanında bulunduracaklardır. Kimlik Belgesini yanında getirmeyenler kesinlikle sınava alınmayacaktır.

5.Mülakatta başarılı sayılmak için en az 70 puan alınması gerekmektedir.

6. Başarı sırasına göre www.siirt.diyanet.gov.tr internet adresinde ilan edilecek olup, tebligat. mahiyetindedir.

7. Görevlendirmeler mülakatta en yüksek puan alandan başlamak suretiyle yapılacak olup, puanların eşit olması halinde sırayla 2020 Yılı KPSS (DHBT) puanı yüksek olana, hafiz olana, eğitim düzeyi yüksek olana, doğum tarihi önce olana öncelik verilecektir.

8. Sınav işlemleri süresince adayın beyam esas alınacaktır. Gerçeğe aykin belge ve beyanda bulunduğu tespit edilen adayların başvuru ve sınavları geçersiz sayılacağı gibi görevlendirme yapılması halinde de görevle ilişiği kesilecektir.

9. Il ve Ilçe Müftülükleri adayların tercihlerine göre puan sıralaması esas alınması suretiyle görevlendirme yapacaklardır.

10. Geçici ögreticilere yönelik gerçekleştirilecek mülakatlarda başarılı olanlar hakkında Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Kanunu hükümleri kapsamında mahallince Güvenlik Soruşturması ve/veya Arşiv Araştırması yaptırılacak ve kişilerin durumları yine aynı Kanun'un 7'nci maddesinde belirlenen esaslar çerçevesinde teşekkül ettirilecek Komisyonlar tarafından değerlendirilecektir. Bu kapsamda terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca Devletin Milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisaki yahut bunlarla irtibatı olduğu değerlendirilenler, geçici öğretici olarak görevlendirilmeyecektir.

11. Sirası gelip teklif edilen görevi istemeyenler, ancak dilekçe ile feragat edebileceklerdir.

Feragat edenlere ayrıca ikinci bir hak tanimayacaktır.

12. Mülakat Sinavi, 31.08.2021 tarihinden itibaren Siirt II Merkez icin smay ADRB bürosunda, İlçe alımı için Siirt Merkez Bölge Yatılı Kur'an Kursunda yapılacaktır.

13. Sinav sonuçları, sunavların bitimi ve işlemlerin tamamlanmasından sonra llimiz Müftülüğü İnternet sitesinden ilan edilecek olup, adaylara ayrıca tebligat yapılmayacaktır.

İsteklilere ilanen duyurulur.