20.04.2022

Siirt'te teravihe gelen çocuklar ödüllendirildi

Siirt İl Müftülüğü Ensar Camii’nde teravih namazına devam eden 115 çocuğa çeşitli hediyeler verildi.

Ensar Camii’nde teravih namazı öncesi vaaz eden Siirt İl Müftüsü Vehap Kapıcıoğlu, teravih namazına devam eden 115 çocuğa hediye takdiminde bulundu.

Gençlerin ve çocukların eğitiminin önemli olduğunu ve ailelere büyük sorumluluklar düştüğünü ifade eden İl Müftüsü Kapıcıoğlu, “Geçmişten günümüze aile ve çocuk eğitimi her zaman önemli olmuştur. Bir toplumda aile ne kadar sağlam ise millet ve devlet de o kadar güçlüdür. Aile içinde özellikle anne babalara büyük iş düşüyor. Çocuk yetiştirilmesinde toplum yapısının yanı sıra İslami kurallar da büyük önem taşır. Dinini tam yaşayan ve anlayan çocuk, kendisi için de ülkesi için de önemli birer birey olur.” dedi.

Müftü Kapıcıoğlu, teravih namazına katılım konusunda çaba gösteren din görevlilerine teşekkür ederek çocukları ve ailelerini tebrik etti.

Teravih namazının ardından çocuklara hediyelerini Siirt Müftüsü Vehap Kapıcıoğlu, Müftü Yardımcısı Muhammed özdemir, Kızlara ise, hediyeleri Siirt İl Müftüsü ve Müftü Yardımcılarının eşleri tarafından bayan mescidi bölümünde verildi.

Çocuklara harçlık, Kitap ve boya seti hediye edildi.