10.04.2022

Şiir, Kompozisyon ve Çevrim içi Yarışmasında Ödüller sahiplerini buldu

Diyanet işleri başkanlığı tarafından düzenlenen ortaokullar arası “12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü” konulu kompozisyon yarışması ile liseler arası “18 Mart Çanakkale Zaferi – Çanakkale Ruhu” konulu şiir ve ortaokullar arası çevrimiçi yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri İl Müftümüz Vehap Kapıcıoğlu tarafından verildi.

Siirt İl Müftülüğünde düzenlenen törene İl Müftüsü Vehap Kapıcıoğlu, Müftü Yardımcısı Fevzettin Sönmez, öğrenci Velileri, okul yöneticileri ve öğrenciler katıldı.

Dereceye giren öğrencileri tebrik eden Siirt Müftüsü Vehap Kapıcıoğlu , “Her iki yarışmanın da, ilimizdeki birinci, ikinci ve üçüncüleri müftülüğümüzce kurulan değerlendirme komisyonu marifetiyle belirlendi. Bu süreçte öğrencilerimizin duygularını ve düşüncelerini yansıtan cümlelerin hepsi de birbirinden güzel ve etkileyiciydi. Birinciyi seçmekte oldukça zorlandığımızı söyleyebilirim. Dereceye giren öğrencilerimizi kutluyorum. Bugün de para ödüllerini kendilerine takdim ettik. Güle güle harcasınlar. Ayrıca, Ortaokullar arası yapılan Çevrimiçi yarışmasında da dereceye ilimizden Türkiye altıncısı olan Eslem Agah’ı ve dereceye il ikincisi olan, Abdulkadir Tapinç ve üçüncü olan , Suna Uğar’ı ve diğer tüm dereceye girenleri tebrik ederiz. ” şeklinde konuştu.

Dereceye girenlerin isimleri:

LİSE ÖĞRENCİLERİ ARASINDA “ÇANAKKALE RUHU” ADLI ŞİİR YAZMA YARIŞMASI SONUÇLARI

İbrahim Hakkı Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Ebrar Demirel birinci, yine aynı liseden Hudanur Tan ikinci, Evliya Çelebi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden Evin Demir üçüncü oldu.

ORTAOKUL ÖĞRENCİLER ARASINDA “YÜREKLERDE AKİF, DİLLERDE HÜRRİYET” ADLI KOMPOZİSYON YARIŞMASI SONUÇLARI

Özel Siirt Final Okulundan Miray Bennu Bulak birinci,  İbrahim Hakkı İmam Hatip Ortaokulu

Narin Macit ikinci ,

15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Ortaokulu Zeynep Yıldız üçüncü oldu.