17.10.2021

"Din görevlileri bu milletin manevi rehberleri, ahlaki önderleridir"

Siirt Müftüsü Kapıcıoğlu, "Din görevlileri bu milletin manevi rehberleri, ahlaki önderleridir"

Camiler ve Din Görevlileri ve bugün başlayan Mevlid-i Nebi Haftası münasebetiyle "Vefa" Programı Eruh İlçe Müftülüğümüzün ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Programa İlçe Kaymakamı Ömer Faruk Özdemir, İl Müftüsü Vehap Kapıcıoğlu,

İlçe Müftüsü Rıdvan Yıldız, İlçe Müftüleri ve Eruh İlçe Müftülüğü Din Görevlileri katıldı.

Program Karadayılar Köyü Camii İmam-Hatibi Abdulhakim Aydın tarafından yapılan Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

İlçe Müftüsü  Rıdvan Yıldız’ın açış ve selamlaşma konuşmasının ardından, Eruh ilçe Kaymakamı Ömer Faruk Özdemir Din görevlilerine yönelik bir konuşma yaptı. Konuşmasında ülkemizin en ücra köşelerine kadar Din görevlisi hocalarımızın görev yaptığını, yaptıkları görevin çok değerli, ulvi  bir görev olduğunu ifade etti.

Daha sonra Siirt İl Müftüsü Vehap Kapıcıoğlu Din Görevlilerine Cami ve Vefa ve Mevlid-i Nebi konulu bir konferans verdi. Konuşmasında; Din görevlilerinin toplumun manevi önderleri oldukları konusuna vurgu yapan Müftü  Kapıcıoğlu, bu önderliği ve rehberliği ancak okumayla devam ettirebiliriz ifadelerine yer verdi.

Siirt Müftüsü Vehap Kapıcıoğlu şunları söyledi:

Mevlid-i Nebi'nin Müslümanların zihin ve gönül dünyasında çok müstesna bir yere sahip olduğunu ifade ederek şunları belirtti.

"Diyanet İşleri Başkanlığımız her sene Mevlid-i Nebi Haftası'nda pek çok etkinlik yapmakta, toplumumuz ve insanlık için önem arz eden bir konuyu etraflıca ele almaktadır. Bu sene Mevlid-i Nebi Haftamızın konusu 'Peygamberimiz ve Vefa Toplumu' olacaktır. Yaşadığımız çağda unutulmaya yüz tutan vefa konusunu, Peygamber Efendimizin örnekliğinde yeniden insanlığın gündemine taşıyacağız." dedi.

Müftü kapıcıoğlu konferansın sonunda şunları söyledi. vefanın en büyük örneğinin Hazreti Muhammed olduğunu ifade ederek, "O, bütün insanlar için en güzel örnektir. Zira zaman, mekan, teknoloji ne kadar değişirse değişsin insanlığın gerçek ölçüsü olan değerler hiçbir zaman değişmeyecektir. Vahyin nuruyla insanlığı nurlandıran, veladetiyle canlı ve cansız her şeye abıhayat olan, kurak çölleri mübarek ayak izleriyle bahtiyar kılan ve çölleşen gönülleri tebliğiyle ebedi bir baharla buluşturan Hazreti Muhammed'in vefa dolu hayatı insanlığın rehberidir." diye konuştu.

Siirt İl Müftüsü Vehap Kapıcıoğlu Başkanlığında Ekim ayı İlçe Müftüleri toplantısı Eruh ilçesinde gerçekleşti.

İl Müftümüzün başkanlığında 6 ilçe müftümüzün katıldığı toplantıda koordinasyonu sağlamak, uygulama birliği oluşturmak, din hizmetinde başarılı olmanın ilkeleri ve yeni gelişmeleri değerlendirip uygulanacak proje ve yürütülen hizmetler hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.