08.06.2021

Müftümüz’den ‘Başarı Bedel ister’ Sunumu

Siirt İl Müftümüz Vehap Kapıcıoğlu, Kur’an Kurslarını ziyaret ederek, ‘Başarı Bedel ister’’ Konulu sunum ve Konferans ile tecrübe paylaşımında bulunmaya devam ediyor. Bu kapsamda; hafızlık yapan ve temel dini eğitimi alan öğrencilere başarıya giden yolda dikkat edilmesi gereken noktalar örnekler halinde paylaşılmaya devam ediliyor.

İl Müftülüğümüz tarafından hafızlık eğitimi alan öğrencilere yönelik düzenlenen, ‘ Başarı Bedel İster , Tecrübe Paylaşımı eğitimleri"  il Müftümüz Vehap Kapıcıoğlu ve Müftü Yardımcısı Muhammed Özdemir’in katılımlarıyla İl Merkezinde bulunan Yatılı Kur’an Kurslarında devam ediyor.

Tecrübe Paylaşımı ile daha kaliteli bir eğitimin hedeflendiği eğitim seminerlerinde;  Hafızlık yapan ve temel dini eğitimi almanın önemi, ders çalışma ve ezber teknikleri, hafızlık eğitimi bittikten sonraki sürece dair yapılması gerekenler hususunda öğrencilerle sohbet eden İl Müftümüz Vehap Kapıcıoğlu öğrencilere başarılar diledi.

Öğrencilerin merakla ve ilgiyle takip ettikleri seminer sonrası Hafızlık  eğitimi veren Seyda Molla Halil Camii ve Kur’an Kursu, El-Fahr Kur’an Kursu, Kazımıye, Safa, Şeyh Musa ile Seyit Ahmet Bedevi  Kur'an Kursu Öğreticileri ile bir araya gelerek yaptıkları bu kutsal görevlerinden dolayı kendilerine teşekkür etti.

Siirt İl Müftüsü Kapıcıoğlu; Temel dini eğitim alan, hafızlık yapan öğrencilere yönelik  düzenlenen ''Başarı Bedel ister'' konulu sunum/konfransta şunları söyledi.

‘’Hafızlık, ülkemizin de içinde bulunduğu kutlu İslam coğrafyasında daima önemsenmiş, hafızlara her zaman büyük bir kıymet verilmiştir. Resulullah (sav) Efendimizin ‘Ümmetimin en şereflileri Kur’an-ı ezberleyenlerdir’ hadisinin müjdesine mazhar olmak, başlı başına hafızlığın mükafatıdır. Bu söze muhatap olmak için hafız olunur. Zira hafızlık, vahyi muhafaza etmek ve satırdan satıra damıtmaktır. Hafızlığın mükafatı cennette Cemalullah’la şereflenmektir. Hafızlar, mukaddes kitabı sadece dillerinde değil, gönüllerinde de taşırlar. Onların fikri de, zikri de, şükrü de Kur’an’dır. Ahdine sadık kalandır onlar. Kur’an’ın rahmani ikliminde felaha ve salaha erenlerdir” dedi.