18.03.2016

OLAĞANÜSTÜ HALLERDE MA’NEVİ DESTEK SEMİNERİ

Siirt İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik bürosu tarafından Din Görevlilerinin Olağanüstü Hallerde Manevi Destek Becerilerinin Geliştirilmesi konulu eğitim düzenlendi.

Diyanet İşleri Başkanlığı, Afad ve Kızılay tarafından ortaklaşa yapılan protokol ile bütün din görevlilerine uzman kişiler tarafından “Din Görevlilerinin Olağanüstü Hallerde Manevi Destek Becerilerinin Geliştirilmesi “ çalışmaları ilimizde de yapılmaya başlandı.

Siirt Üniversitesi Konfrans salonunda düzenlenen seminere Siirt İl Müftüsü Faruk Arvas, Şube Müdürü Zeki Dildirim ve il merkezinde görev yapan Din görevlileri katıldı. Program, Hacı Abdulhakim Sancak Camii Din görevlisi Muhammed Nuri Bildik’in okuduğu Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Daha sonra söz alan Siirt İl Müftüsü Faruk Arvas yürütülmekte olan program hakkında bilgi verdi ve katılımlarından dolayı konuşmacılara ve eğitim alan din görevlilerine teşekkür etti.

Siirt İl Müftüsü Faruk Arvas, Toplumun önde gelen insanları olarak din görevlilerimiz deprem, sel, yangın gibi doğal ya da meydana gelebilecek acil durumlarda nasıl müdahale yapılacağını, bu manada toplumun yönlendirilmesi ve bilinçlendirilmesi için topluma yön vermeleri ve hazırlıklı olmak için bu çalışmaların ortaklaşa yapıldığını belirti. Bakara süresi 155. Ayetinden örnekler veren Siirt il Müftüsü Faruk Arvas, ‘’Andolsun sizi biraz korku, biraz açlık, biraz da mallardan, canlardan ve mahsullerden eksiltmekle imtihan edeceğiz. Sabredenleri müjdele." Ayetini okuyarak müslümanın her zaman afet ve diğer konulara hazırlıklı olmasını gerektiğine dikkat çekerek konuşmasını tamamladı.

Londra Brunel Üniversitesimden katılan Psikolog-bilimci Rahmi Saylık travma sonrası stres bozuklukları, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Cahit Akkoyun “Afet Nedir? Hangi Durumlar Afet Kabul Edilir? Afet Öncesi Tedbirler, Kızılay Mesul Müdürü Reyhan Kılıçvuran ,Psikolojik ilk yardım ve toplumu harekete geçirme’’ Baykan İlçe Müftüsü Hamit Albayrak ‘’Kur’an-ın müsibetlere cevabı ve ideal mü’min portresi’’ il Vaizesi Sebahat Saylık ise, ‘’Afetzedelere yönelik tebliğ ve irşat hizmetleri ” konularında sunun yaptılar.

Yapılan konuşma ve sunumların ardından program kitap takdimi ile son buldu.