21.08.2020

Camiler ve Kur’an Kursları Denetleniyor

Kovid-19 Salgınıyla Mücadele Kapsamında Denetlemeler devam ediyor.

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınıyla mücadele kapsamında Siirt Valiliği tarafından koordine edilen ekipler vatandaşların yoğun olarak bulunduğu mekânları sıkı bir denetimden geçiriyor.

İçişleri Bakanlığı genelgesiyle; "Sağlık İçin Hepimiz İçin" sloganı ile sürdürülen denetimler başta camiler olmak üzere Kur’an kurslarında devam ediyor.

Bu çerçevede harekete eden Siirt İl Müftülüğü ekipleri tüm camileri denetleme kapsamına alarak, camilerin iç ve dış mekânları ile birlikte abdest alma yerleri, ve Kur’an Kurslarını sıkı bir inceleme denetlemeden geçiriyor.

İl Müftü Vekili Muhammed Özdemir başkanlığında yapılan bugünkü denetlemelerde; Çok sayıda Camii ve Kur’an Kursu yer aldı.

Müftülük olarak tüm görevlilere gerekli talimatları ilettiklerini belirten il Müftü Vekili Muhammed Özdemir, cemaati de uyarmak ve bilgilendirmek için çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti.

"HEPİMİZE ÖNEMLİ GÖREV VE SORUMLULUKLAR DÜŞÜYOR"

Kovid-19 salgınıyla mücadele sürecinde vatandaşların sağlığını korumak için alınması gereken önlemlerin titizlikle uygulanması için yoğun bir çalışma yürüttüklerinin altını çizen Müftü Vekili Özdemir yaptığı açıklamada; “Ülkemiz genelinde başlatılan denetimlerin amacı koronavirüs salgınının etkisini en aza indirmek. Biz de ilimizde bu inceleme ve denetimlerimizi sürdürüyoruz. Bu konuda devletimizin aldığı tedbirler ve sağlık çalışanlarının sergilediği fedakârlık gibi hepimize de önemli görev ve sorumluluklar düşüyor. Camilerimizde başta fiziki mesafe olmak üzere, maske, herkesin kendi seccadesini getirmesi ve hijyen kuralına uyulması için görevlilerimiz büyük bir gayret gösteriyorlar. Cemaatimizden ricamız ise bu kurallara ve uyarılara harfiyen uymalarıdır. Cami içerisinde veya dışarıda kapasitenin aşılmaması ve mümkün olan en kısa surede ibadetlerin yapılması da büyük önem arzetmektedir. Bu konuda anlayış gösteren tüm vatandaşlarımıza ve bizimle birlikte denetlemelere katılan tüm personelimize teşekkür ediyorum. Rabbim en kısa sürede bu salgından kurtulmayı nasip eylesin” şeklinde konuştu.