31.07.2020

SİİRT’TE KURBAN BAYRAMI NAMAZI KILINDI CORONAVİRÜS SALGINININ BİTMESİ İÇİN DUA EDİLDİ

Siirt’te sosyal mesafe kuralına uygun olarak Kurban Bayramı namazını kılan vatandaşlar, tüm insanlığı etkileyen Coronavirus salgının bitmesi için dua etti.

Ramazan Bayramı’nda Coronavirus’ten dolayı alınan tedbirler kapsamında camilerde bayram namazı kılamayan ve bayramı evlerinde geçiren vatandaşlar, bu bayramda sosyal mesafe kuralına uygun olarak Kurban Bayramı namazını kıldı.

Bayram namazını eda etmek isteyen vatandaşlar, sabahın ilk ışıkları ile birlikte camilere akın etti.

Okunan Rahman Süresi ve getirilen tekbirlerin ardından bayram namazının nasıl kılınacağı ile ilgili cami cemaatine bilgi verildi.

Saatlerin 05.47’yı göstermesiyle birlikte Siirtliler, bayram namazı için saf tuttu.

Bayram namazının ardından bayram hutbesine geçildi.

Bayram hutbesinde Kevser Suresine atıfta bulunuldu. Günün önemine vurgu yapılan hutbede kurbanın gayesinin Allah'a kulluğun ve itaatin simgesi olduğu ifade edildi. Temizliğin önemine vurgu yapılan hutbede Coronavirus ile mücadelede temizliğe daha çok dikkat edilmesi gerektiğine dikkat çekildi.

Hutbenin ardından eller semaya açılarak tüm dünyayı etkileyen Coronavirus hastalığının bitmesi ve İslam coğrafyasında yaşanan zulümlerin sona ermesi için dualar edildi.