29.06.2020

Hafızlık Sınavı Başladı

Kur'an kurslarında ve dışarıdan kendi imkanlarıyla hafızlıklarını tamamlayan öğrenci ve vatandaşlara yönelik 2020 yılı 2. Dönem Hafızlık Tespit Sınavı, başvuru durumuna göre bugün itibarı ile Tüm illerimizde olduğu gibi Siirt’te de başladı.

Diyanet işleri başkanlığına bağlı Kur’an kurslarında ve kendi imkanlarıyla hafızlıklarını tamamlayan ve belirtilen tarihlerde müracaatlarını yapanlara yönelik 3 gün sürecek sınav Siirt il Müftülüğünde başladı.

İzmir/Eğitim merkezi müdürlüğü Eğitim görevlileri Fatih Yüksel, Mustafa Şerif yeniçağ ve Siirt Kur`an Kursu öğreticisi Alev Günç tarafından oluşan komisyon tarafından yapılan sınavda, toplam 66 hafız sınava girecek.3 Gün sürecek olan sınavın sonunda başarılı olanlara Hafızlık belgeleri Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından verilecektir.

Siirt Müftüsü Vehap Kapıcıoğlu, ‘’Sözlü olarak yapılacak ve 70 puan alan adayların başarılı olacağı Hafızlık Tespit Sınavı'nın sonuçları, 17 Temmuz itibarıyla "https://dibbys.diyanet.gov.tr/EHYS/Hafizlik/HafizlikSinavSonucuSorgulama.aspx" internet adresi üzerinden öğrenebilecek.

Sınavda başarılı olanların "hafızlık belgeleri" eğitim gördükleri Kur'an kursunun bağlı olduğu müftülüğe, hafızlığını kendi imkanlarıyla tamamlayan ve dışarıdan sınava katılanların belgeleri ise başvuru esnasında belirttikleri müftülüklere gönderilecek’’dedi. 3 Gün sürecek sınav’a ilimizden 66 kişi müracaat etti.