26.06.2020

SİİRT'TE 'CUMA' SEVİNCİ

Siirt'te yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında  16 Mart 2020 tarihinde Cemaate verilen aranın ardından camilerde ve diğer alanlarda cuma namazı kılındı.

Siirt’te 20 cami ve 7 açık alanda bir araya gelen binlerce vatandaş, sosyal mesafe kuralına uyarak, Maskelerini takarak ve  yanlarında getirdikleri seccadelerin üzerinde saf tuttu.

Cami'ye de maskeli ve evlerinden getirdikleri seccade ile gelen vatandaşlar, 3 Aya yakın zamanın ardından yeniden toplu cuma namazı kılmanın mutluluğunu yaşadı.

Siirt Müftüsü Vehap Kapıcıoğlu, ‘’16 Mart 2020 Tarihinden itibaren yeniden Toplu olarak Cuma Namazına ve Camilerimize kavuşmanın mutluluğunu ve heyacanını yaşadıklarını belirterek, 20 Cami 7 Alanda kılınan Cuma namazında görev alan Din Gönüllüsü meslektaşlarımıza emeği geçenlere teşekkür ederiz. Rabbim Ülkemizi ve Milletimizi her türlü hastalıktan muhafaza eylesin’’dedi.