05.08.2022

15 Temmuz Şehitleri İçin Mevlit ve Hatim Duası Okundu

Siirt’te ‘15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ kapsamında, 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında şehit olanlar ve tüm şehitlerimiz için Mevlid-i Şerif okutuldu ve hatim duası yapıldı.

İl Müftü Vekili Muhammed Özdemir, 15 Temmuz'un önemine dikkat çekerek, hain darbe kalkışmasının asla unutulmaması gerektiğini söyledi.

Özdemir, canlarını feda etmekten çekinmeyen bu milletin darbecilerin tank ve toplarına karşı büyük bir kahramanlık gösterdiğini belirterek,  “Siirt il genelinde ise 674 hatim okunduğunu” belirtti.

Okunan mevlidi şerif ve ilahilerin ardından hatmi şeriflerin duası okundu.

Abdulhakim Sancak Çarşı Camisinde okunan mevlit programına; Vali Osman Hacıbektaşoğlu, Siirt Cumhuriyet Başsavcı Vekili Mehmet Çetiner, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Uğur Ertekin, İl Emniyet Müdürü Hakan Yıldırımoğlu, kurum müdürleri, Şehit yakınları, Gaziler, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ekiplerince mevlit programına katılan vatandaşlara, Cami çıkışında, Gülsuyu ve lokum ikram edildi.

Cami çıkışında vatandaşlara bir araya gelen Vali Hacıbektaşoğlu, kendileri ile bir süre sohbet etti