20.01.2020

BİR ARADAYIZ İDLİB’İN YANINDAYIZ YOLUN İYİLİK OLSUN PERVARİ’DEN İDLİB’E DESTEK ELİ YARDIM KAMPANYASI

07.01.2020 Tarihinde Türkiye Diyanet vakfı tüm ülke çapında “Yolun İyilik Olsun” teması ile bir yardım kampanyası başlattı. Pervari ilçe Müftülüğü olarak bu kampanyaya destek vermek amacıyla. 08.01.2020 de Kaymakam Beyin Başkanlığında gerçekleşen İlçe İdare Şube Başkanları Toplantısında gündem maddesi olarak dile getirdik. Toplantıda alınan karar ile İlçe Müftülüğü koordinasyonunda diğer kurumlarla iş birliği yapılarak kampanyanın tüm ilçe sathında yapılmasına oy birliği ile karar verildi.

Kampanyayı yürütecek, İlçe Müftüsü başkanlığında Kurum amirlerinden oluşan altı kişilik bir komisyon kuruldu.

1. Komisyonu kurar kurmaz hızlı hareket edebilmek için hemen bir vat sap grubu kurarak tüm kurum amirleri başta olmak üzere insanlarımızla iletişime geçtik.

2.            TDV’nin belirlemiş olduğu yardım maddelerinin ilçemizde hangilerini toplayabileceğimizi kararlaştırdık. Yardım paketlerimizi belirledik.

3.            14.01 2020 Salı günü; Kaymakam Beyin başkanlığında kurum amirlerinin, Okul Müdürlerinin, Din Görevlilerinin, Muhtarların ve Esnafların katılımı ile bir toplantı gerçekleştirdik. Toplantıda Yardım kampanyamızı nasıl yürüteceğimize dair bilgi vererek her kesimden insanımıza ulaşmayı hedefledik. Bu hedefimizi de gerçekleştik.

4.            Gelen yardımları ilçe merkezinde bulunan taziye evinde Din görevlilerimizin marifetiyle düzenli bir şekilde aldık. Yardımlar içerisinde kullanılamayacak derecede yıpranmış, ya da tarihi geçmiş ürünleri mümkün mertebe ayıklamaya çalıştık. Ürünlerin sağlam bir şekilde yerine ulaşabilmesi için gücümüz nispetinde her türlü gayreti göstermeye çalıştık.

5. On günlük kısa bir süre içerisinde toplanan yardımlarımızı 19.01.2020 tarihinde saat 14’te kurum amirlerinin halkın katılımıyla düzenlenen bir programla Suriye İdlib’den sınırımıza göç eden mağdur durumdaki kardeşlerimize gönderdik.

6. Toplanan yardımlar: 1 Branda, 35 Plastik Hasır, Halı, 200 Sünger Yatak, Battaniye, 3 Soba, 500 Torba Kıyafet, 32 Koli (350 çift.) Ayakkabı, 850 Koli Gıda, 400 Koli Temizlik, 20 Torba Mutfak Malzemesi Bütün bu toplanan yardımların tahmini maliyeti: 100.000 lira tutarındadır.

Pervari, sarp dağlar arasında, merkeze 90km. uzaklıkta, yolu engebeli, ulaşımı zor, arabayla ancak iki saatte ulaşılan bir ilçemizdir.  Geçimi, kısmen hayvancılık fakat daha çok fıstık, bal ve nar üzerindedir. Geçim kaynakları zor olmasına rağmen ilçe halkının misafirperverliği, cömertliği ve yardım severliği dillere destandır.

Zor şartlara rağmen daha önce Barış Pınarı hareketine destek amacıyla ilçe halkı kendi yetiştirmiş oldukları ürünlerinden iki tır dolusu malzeme göndermişti. İlçemiz aynı şekilde Türkiye Diyanet vakfının tüm ülke çapında “Yolun İyilik Olsun” yardım kampanyasına duyarsız kalmadılar yediden yetmişe; genci, yaşlısı, öğrencisi, amiri memuru, herkes bu kampanyaya destek verdi. Gerçekten sahip oldukları neleri varsa Suriye İdlib’deki mağdur kardeşlerimize göndermeye çalıştılar.

İlçe Müftülüğü olarak böyle hayırlı bir hizmete vesile olduğumuzdan dolayı Rabbimize hamd ediyoruz. Rabbim, en kısa zamanda mazlum ve mağdur olan Müslümanları sahile selamete çıkarsın. Ümmeti Muhammed arasında birlik ve beraberliği sağlasın. Ülkemizi, milletimizi her türlü dahili ve harici tehlikelerden muhafaza buyursun.

Pervari İlçe Müftüsü

Sebgetullah ARVAS