22.10.2023

DERİNCE KÖYÜ ŞEHİTLERİ DUALARLA ANILDI

Baykan İlçemize bağlı Derince Köyünde 21 Ekim 1993 tarihinde bölücü terör örgütü tarafından  gerçekleştirilen saldırıda şehit edilen 14'ü çocuk 8'i kadın 22 masum sivil mezarları başında anıldı.

Derince köyünde düzenlenen törene, Siirt Valisi Dr. Kemal KIZILKAYA, İlçemiz Kaymakamı Emin BAĞLI, İlçe Müftü Vekilimiz Rauf VURAL, Kamu Kurum ve Kuruluşları, Siyasi parti temsilcileri, Köy ve Mahalle muhtarları katıldı.

Yeşilçevre Köyü Çukurtaş Mez. Cami İmam Hatibi tarafından  okunan Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından İlçemiz Müftü V. Rauf VURAL tarafından  şehitler için dualar edildi. Sayın Valimiz  KIZILKAYA Şehitlerin mezarlarına karanfil bıraktıktan sonra  İlçemiz Merkez Camii'ne gelerek  Şehitler için okunan mevlidi şerife katılım sağladılar. Mevlidin ardından yapılan duanın sonunda Öğle namazını cemaat ile eda ettikten sonra Sayın KIZILKAYA İlçemizden ayrıldı.