29.09.2023

BAYKAN'DA MEVLİD KANDİLİ DUALARLA İDRAK EDİLDİ

İlçemiz Baykan Merkez Camii'inde Mevlid Kandili yoğun  bir katılım ve büyük bir coşkuyla kutlandı.

Diyanet İşleri Başkanlığı bu yılki Mevlidi Nebi haftasının temasını “Peygamberimiz, İman ve İstikamet” olarak belirlemişti. Hafta boyunca çesitli etkinliklerle Peygamberimiz, İman ve İstikamet konusu işlendi.

Alemlere Rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammed Mustafa (sav) in doğumu münasebetiyle Merkez camiinde Mevlit kandili programı düzenlendi .  Efendimiz (sav) Kuranı Kerim  Mevlit ve salatı şerifelerle anıldı. Merkez camii müzezzin-kayyımı Vahdettin GÜMÜŞTEN’in Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda, Merkez Cami İmam-hatibi Sinan KAZANCIÇOK Mevlid Kandili ile ilgili sohbette bulundu. Merkez Cami İmam Hatibi Kazım ARTUÇ Mevlid-i Nebi okudu. İlçe Müftü V. Rauf VURAL Mevlid-i Nebi haftasını ve Mevlid Kandilini kutlayarak,  yaptığı dua ile program sona erdi.