07.10.2019

CAMİLERE FİDANLAR DİKİLDİ

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 'Camiler ve Din Görevlileri Haftası' dolayısıyla düzenlediği fidan dikme etkinliğine Siirt Müftüsü Ahmet Altıok ve din görevlileri katıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı, "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" dolayısıyla bütün camilerde sabah namazını müteakip cemaatle birlikte fidan dikme etkinliği gerçekleştirdi. Siirt’te yapılan etkinliğe Siirt Müftüsü Ahmet Altıok ve din görevlileri katılarak ilk fidanı dikti. Kooperatif Mahallesi Ethem Bilim Camisi'ndeki fidan dikme etkinliğine katılan Siirt Müftüsü Ahmet Altıok önce camide cemaat ile sabah namazını kıldırdı, ardından Kur’an okudu, dua etti.

Siirt Müftüsü Ahmet Altıok, “Cami ve Hayat" sloganıyla birçok camide sabah namazının ardından cemaat ve din görevlileri ile birlikte fidan diktiklerini söyledi.

Siirt Müftüsü; Cenabı Allah ülkemizi, vatanımızı her türlü kötülüklerden muhafaza eylesin. Efendimiz (s.a.v.), 'Sizden herhangi biriniz, kıyamet kopuyor olsa dahi elindeki fidanı diksin' buyuruyor. Bu kadar ağaca, yeşile önem veren bir dinin mensuplarıyız. İşte bu farkındalığı oluşturmak için bugün tüm ülkemizde olduğu gibi hocalarımız, cemaatleri ile birlikte sabah namazını camilerde kıldıktan sonra uygun yerlere fidan diktiler" ifadelerini kullandı.