21.07.2019

VEKÂLETLE KURBAN KAMPANYASINA İLGİ BÜYÜK

Diyanet işleri Başkanlığı ile Türk Diyanet Vakfı’nın her yıl ortaklaşa düzenlediği vekâleten Kurban Kampanyası vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor. Siirt İl Müftülüğü tarafından oluşturulan komisyon, ilde yaptığı çalışma ile vatandaşları işyerlerinde ziyaret ederek Vekâlet ile yürütülen çalışmayı anlattı.   Diyanet ekibine vatandaşlar tarafından ilgi  ve güven vardı. Siirt Müftüsü Ahmet Altıok, Kurban Bayramına kadar Siirt’in tüm kesimlerini ziyaret ederek kampanyayı anlatacaklarını söyledi.

Siirt Müftüsü Ahmet Altıok, TDV’nin vekâleten Kurban bağışı kampanyasına vatandaşların geçtiğimiz yıllara göre daha fazla ilgi duyduğunu ve bu alanda büyük bir boşluğu doldurduğunu söyledi.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın ve TDV’ nin kendini ispatlamış olan bir kurum olduğunu da ifade eden Müftü Ahmet Altıok, “Geçtiğimiz yıllarda da ilgi ve alaka vardı. Bu yıl daha iyi olacağını düşünüyorum. Çünkü vatandaşın gerçekten buna ihtiyacı var. Böyle bir organizasyonu yapacak kuruma ihtiyacı var. Diyanet İşleri ve Diyanet Vakfı da bu konuda kendisini ispat eden kurum ve kuruluşlardır.” Dedi.

Vatandaş internet üzerinden de işlemlerini yapıp kampanyaya dâhil olduğunu söyleyen Müftü Altıok , “kampanyaya ilgi ve alakanın geçtiğimiz yıllara göre daha da arttığını düşünüyoruz.” Dedi.

“Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş sloganıyla Kurbanlarınızı Diyanet Vakfı güvencesiyle sizin adınıza keserek yurt içinde ve dünyanın ”145 ülkeye uzanan hayır ve iyilik eli” sözüyle ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz.” Sloganıyla vatandaşların Kurban bağışlarını toplayan TDV, https://tdv.org/tr-TR/kurban2019/ adresi, Banka/PTT şubeleri, il ve ilçe Müftülükleri ve cami görevlileri aracılığıyla kurban bağışlarını kabul ediyor.

TDV tarafından bu yıl vekâleten yurtiçi kurban bedeli 890 TL ve yurtdışı kurban bedeli ise 725 TL olarak belirlendi. Ayrıca TDV kurban kampanyası dâhilinde vacip, sünnet, adak, akika ve şükür kurbanlarını vekâlet yoluyla alıp kesiyor.

İlimiz Müftüsü Ahmet Altıok başkanlığında oluşturulan heyet’e Müftü Yardımcısı Muhammed Özdemir, İl Vaizi Murat Nergis, Din Görevlisi Nezir Obut ve Türkiye Diyanet Vakfı Siirt Temsilcisi Ferhat Göztok bulunuyor. Heyet ilk gün gezilen esnaflardan kurban vekâleti toplayarak, ihtiyaç sahiplerine bu şekilde ulaştırılacaktır.