06.10.2017

KONFERANS

İlçemizde Camiler ve Din Görevlileri Haftası Kutlandı

İlçe Müftülüğümüzce "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" münasebetiyle "Cami, Şehir ve Medeniyet" konulu konferans düzenlendi. Konferansa  kurum müdürleri, müftülük personeli, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. İl Müftümüz Sayın Faruk Arvas'ın konuşmacı olarak katıldığı program saygı duruşu, istiklal marşı ve Kur'an tilaveti ile başladı. Programda Açış konuşması yapan İlçe müftü V. Kemal ARPACI "Camiler, kılınan namazlarla acı ve sevincin, kalp huşusu ve kulluğun hesapsız olarak paylaşıldığı, birliğin ve beraberliğin pekiştiği yerlerdir. Peygamber Efendimizin hicretten sonra Medine’de inşa ettiği cami, hem sosyal hayatın hem de dini hayatın merkezi olmuştur. Müslümanlar nereye gitmişlerse hayatlarını inşa için önce bir cami yaptırmışlardır. Cami mimari bir yapı olmanın çok ötesinde bir gelenek, bir hayat tarzı ve bir dünya algısıdır." diye konuşmasına son verdi. Program İl Müftümüz Sayın Faruk ARVAS hocamızın "Cami Şehir ve Medeniyet" konulu konferansı ile tamamlandı.