29.03.2016

KUTLU DOĞUM HAFTASI ETKİNLİKLERİ

Siirt'te Peygamberimiz (S.A.V) ve Birlikte Yaşama Ahlakı Konulu Konferansı Düzenlendi Siirt'te Kutlu Doğum Haftası’nda düzenlenen Peygamberimiz (S.A.V) ve Birlikte Yaşama Ahlakı konu konferansı ardından sema gösterisi programıyla kutlandı.

Siirt İl Müftülüğü tarafından 14 Eylül Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen programa, Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Alparslan Ağçakale, Sancaklar Vakfı Başkanı Suat Sancak ve çok sayıda davetli katıldı.

Programda Kur’an-ı Kerim okuma Dünya Birincisi Ankara Hacı Bayram Cami İmam ve Hatibi Ahmet Karalı, tarafından okunan Kur'an ziyafeti ardından İl Müftüsü Faruk Arvas, her yıl Kutlu Doğum Haftası kapsamında değişik başlıklar ile haftanın önemi konusunda vatandaşlara bilgilendirmeler yapıldığını belirterek 2015 yılının ana teması Hz. Peygamberimiz (SAV) ve birlikte yaşama ahlakı belirlendiğini, hafta boyunca çok kapsamlı bir kutlama yaptıklarını söyledi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Prof. Dr. İbrahim Hilmi Karslı, "Peygamberimiz (S.A.V) ve Birlikte Yaşama Ahlakı) konulu konferans düzenlendi. Ortadoğu'daki bölünmeler ve Müslümanların işine yaramadığını ve bunu yapanların sözde Cihad ettiklerini belirten Prof. Dr. Karslı, şunları ifade etti: "Cihad insanların ilahi mesajda yüzleşmelerini sağlamaktır. Ortadoğu'da yaşanan gelişmeler İslam'ın yüzünü ne yazık ki bozuyor ve tahrip ediyor. İmajımızı tahrif ediyor" dedi. Mezhep ve meşrep mücadelesi olduğunu aktaran Karslı, dinin mezhep ve meşrebe indirildiğini söyledi. "Kendi mezhebimizden ve meşrebimizden ibaret gördük İslami, halbuki İslam bütün mezhepleri ve meşrepleri kuşatıyor" diyen Karslı, konuşmasını şöyle sürdürdü: "İslam kardeşliğini kendi mezhebimizden ve meşrebimizden insanlara has kıldık. Onun dışındakileri ötekileştirdik. Bütün bunlar şeytanın tuzağından başka bir şey değildir."

Konferansın ardından, İl protokolü tarafından katılımcılara ve Kutlu doğum Haftası etkinliklerinde emeği geçenlere plaketleri verildi.

Sancaklar Vakfın tarafından Kızılay aracılığıyla 10 engelli vatandaşa elektrikli sandalye hediye edildi.

Ardından sema gösterimi eşliğinde Grup Dergah tarafından konser düzenlendi.

İl Müftüsü Faruk Arvas programa gelen vatandaşlara gül dağıttı.